Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2021.03.07.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
 Ügyfeleink bemutatása
MAPEI Kft.
Cím: 2040 Budaörs,
Sport u. 2.
Postacím: 2040 Budaörs,
Sport u. 2.
Telefonszám: 23/501-670
Faxszám: 23/501-666
E-mail: mapei@mapei.hu
Honlap: http://www.mapei.hu
Nemzetközi honlap: http://www.mapei.com
 


Az 1991-ben alapított Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. Az 1937-ben, Milánóban alapított olaszországi anyacég jelenleg a világ 31 országában képviselteti magát, Amerikában, Ausztráliában, Ázsiában éppúgy megtalálható, mint Európa számos országában.
A 39 gyártóüzem közel 500 féle termékből, naponta több mint 9000 tonnát állít elő a Mapei több mint 30.000 partnere részére. A Mapei a kutatások és fejlesztések területén is élen jár. A közel 3500 fő alkalmazottból 10 % a kutatással foglalkozik, valamint a 1 milliárd euró éves forgalomnak az 5%-át fordítja a kutatásra és fejlesztésre.
A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is. Sikeres növekedését a cég kereskedelmi stratégiájának köszönheti, melynek középpontjában a vevő és a vevő igényei állnak. Magasan képzett MAPEI szaktanácsadók és alkalmazás-technológusok biztosítják országszerte a partnerek és érdeklődők számára a felmerülő szakmai kérdések mindenkori szakszerű és gyors megoldását.
Magyarországon a teljes MAPEI termékskála forgalmazásra kerül. 2002 őszétől a sóskúti szárazhabarcs-keverő üzemben 4 féle ragasztóanyag gyártása kezdődött el, amit a jövőben aljzatkiegyenlítőkkel és fugázó anyagokkal gyártásával bővítik ki. A MAPEI minőséget nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.

A Mapei termékvonalak:
- Hidegburkolati segédanyagok
- Melegburkolati segédanyagok
- Építőkémiai anyagok
- Beton- és habarcsadalékszerek

A MAPEI Kft az országban az építőipari szakoktatás egyik legnagyobb támogatója. Rendszeres támogatást nyújt az építőipari szak- és szakközépiskoláknak, egyetemeknek, főiskoláknak. Kihelyezett képzések keretében pedig évente több száz tanuló és hallgató szakoktatását egészíti ki világszínvonalú ismeretekkel a szakoktatás minden szintjén. 2001 óra működik a MAPEI Akadémia, ahol évente több mint 800 szakember ismerkedhet meg elméleti és gyakorlati oktatás során a legújabb termékeinkkel és fejlesztéseinkkel. A MAPEI Akadémián építész-tervezők, burkolók, kereskedők, építőipari szakemberek sikeres képzése folyik. A kutató- és fejlesztő-laboratóriumokból származó, és a cég több mint 65 éves fennállása során felhalmozódott ismereteket és tapasztalatokat képzett MAPEI szakemberek adják át a MAPEI Akadémia résztvevőinek, elméleti és gyakorlati oktatás keretében. Itt megismerhetők a világ legújabb burkolási technikái, a MAPEI legújabb fejlesztésű termékei és a gyakorlatban is jól alkalmazható praktikus fogásai.

Mi a Mapei?

A MAPEI 1937. február 12-én született. Neve ennyit tesz: Segédanyagok az építőipar és az ipar számára'' (Materiali ausiliari per l'edilizia e l'industria). Kezdetben a vállalkozásnak három dolgozója volt, és festékekkel, vakolatokkal és külső és belső burkolóanyagokkal foglalkozott lakóépületek, kórházak, repülőterek számára. Az alapító, Rodolfo Squinzi ötlete volt az a lökés, amely a MAPEI-t először a siker irányába terelte: a piac egy szűk részére, a burkolóanyag-ragasztókra koncentrált. Először a linóleum-ragasztókra, majd a kerámia-, kő-, szőnyegpadló-, PVC és faburkolatok ragasztóira. Amikor a hatvanas években bekövetkezett a szédületes olasz kerámiapiaci robbanás, a MAPEI szabványos és újszerű termékével kész volt megragadni az ebből adódó lehetőségeket. Addig a kivitelezőknek a szükséges cementhabarcsot mindig a helyszínen kellett elkészíteniük. Most azonban előnyösebb, előre elkészített, gyorsabban alkalmazható, jobb teljesítményű és biztosabb eredményt nyújtó terméket kaphattak.

A MAPEI fejlesztések egyik erőssége a termékek specializálása, és a cég idővel másfajta ragasztókkal, tömítőanyagokkal és olyan termékekkel is foglakozni kezdett, mint a speciális habarcsok, vízszigetelő-anyagok, beton-adalékszerek. Ezen túlmenően ügyfeleinek első osztályú műszaki támogatást nyújtott. Ugyanakkor Squinzi vegyipari diplomás fia, Giorgio segítségével felismerte a folyamatos fejlesztés szükségességét, ami a cég másik erősségévé vált. Az élvonalbeli kutatóközpont mára nemzetközi tudományos intézetekkel és egyetemekkel együttműködő számos európai és észak-amerikai laboratóriumból álló hálózatként a kutatás és fejlesztés motorjává vált, ahol a termékeket folyamatosan javítják és fejlesztik. A kutatás a termékek minőségének és biztonságosságának valamint környezettel való összeférhetőségének fejlesztését célozza, annyira, hogy a kilencvenes évek közepén a cég környezetvédelmi tízparancsolatban foglalta össze az általa követett biztonsági elveket, és a megvalósításukhoz alkalmazott eszközöket.

A MAPEI nemzetközi terjeszkedése 1978-ban kezdődött, a kanadai üzem megnyitásával. Az európai, észak-amerikai, és távol-keleti terjeszkedés, apja 1984 novemberében bekövetkezett halála után, Giorgio Squinzi döntése nyomán folytatódott, és a világ építőipari piacának stratégiai pontjain felállított üzemekben valósult meg. Ez a terjeszkedés egy pontos stratégia szerint történt: minden üzemnek azt az ipari kultúrát kell tükröznie, ahol található, tehát Kanadában kanadai, Franciaországban francia, az Egyesült Államokban amerikai, Malajziában maláj. Mert csak a helyi kultúrával átitatott ember tudja tolmácsolni az ott élő emberek igényeit. Ezen kívül a termék minőségének garantálására minden üzemhez saját kutatólaboratórium is csatlakozik. A
tapasztalat azt mutatja, hogy ugyanazzal a kémiai összetétellel gyártott termék más és más lehet: ez egy sor tényezőtől, többek között például a homok fajtájától is függ. Ezt a kockázatot mindenképpen el kell kerülni, ha egy cég - mint a MAPEI - az átlagosnál sokkal jobb terméket akar kínálni. A vállalat nemzetközi terjeszkedése a forgalom csaknem függőleges növekedését hozta. Ezzel együtt a MAPEI az egész világon ismertté vált, Amerikától a Távol-Keletig, Európától Óceániáig, Közel-Kelettől Afrikáig mindenütt.

Hirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2021. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest